DD Martin by Frank Lloyd Wright

ref: flw DD Martin

ketting en inslag: katoen
pool: wol
Nepal

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

DD Martin House is een prairiehuis gebouwd in 1904. Het hoofdgebouw is een laag blok van twee verdiepingen met een standaard relatie tot het niveau, links afgesloten door een porte-cochere en rechts door een overdekte veranda. afgezien van al die innovaties die we inmiddels verwachten, is het opmerkelijk. De entreehal doorsnijdt het huis. Rechts daarvan bevindt zich de grote eenheidskamer, waarvan de afzonderlijke functies onmerkbaar in elkaar overvloeien en alleen worden gesuggereerd door afgeknotte scheidingswanden en portieres. Het centrale gedeelte, met een enorm brede open haard, is de woonkamer, doorlopend in de richting van de glazen deuropeningen die naar de veranda leiden. De twee flankerende ruimtes zijn een bibliotheek en een eetkamer; deze worden goed verlicht door lange rijen raamkozijnen, maar de woonkamer is donker en de bron van daglicht wordt overschaduwd door het dak van de veranda." — Grant Timmerman Manson. Frank Lloyd Wright tot 1910: de eerste Gouden Eeuw. p142-144. 

Frank Lloyd Wright

Artist Image
De stichting Frank Lloyd Wright heeft enkele ontwerpen van Frank Lloyd Wright uitgegeven. Deze worden vandaag in Nepal geknoopt.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK