Pongo by Viviane Tahan

ref: tahan Pongo

243 cm
7' 11⁵/₈"
ketting en inslag: katoen
pool: wol en zijde
Nepal
VERKOCHT

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

Viviane Tahan

Artist Image
Viviane Tahan is in Beyrouth geboren. Haar wereld heeft veel te danken verschillende generaties tapijtenspecialisten uit haar familie.
Ze studeerde interieur architectuur en grafische kunsten aan de Ecole Camondo, Parijs.
Haar projecten bevatten handelspanden en woonruimten alsook verwezenlijking van meubilair.
Maar ze ontwikkelde ook een eigen lijn papierwaren en grafische charters.
Een selectie van de internationale wedstrijden waar ze aan deelnam:
East Meets West in Taïwan
Salon du Meuble in Parijs
Selectie van « VIA » in het Grand Palais te Parijs
In 1994, ter gelegenheid van de SAD (Salon des Artistes Décorateurs) in Beyrouth, presenteerde ze haar eerste collectie moderne tapijten waar ze nieuwe materialen in integreerde.
“Het concept van het traditioneel tapijt met de onmisbare boorden en centrale medaillon hebben in mij iets geraakt. Meer dan enkel decoratie, beschouwde ik het als een nieuw uitgangspunt. De drang om de tekening te vereenvoudigen en uit te zuiveren is opgekomen doordat ik met de schaar als het ware een kunstwerk uitkerfde in de wol door er diepere groeven in te knippen. Dit heeft me dan weer aangezet tot het integreren van allerhande materialen om zo de zachtheid en de warmte van de wol in contrast te plaatsen met de hardheid van hout en koudheid van metaal.
Het tapijt heeft zo het functionele voorbijgestreefd en is ook niet meer enkel een decoratie object. Het is een leven iets dat de ruimte tekent met gevarieerde geometrische vormen. Het zorgt voor een sfeer en door het kleurengamma verovert een deel van de woonplaats. Men wordt één met het tapijt, afhankelijk van ieders humeur, door de houtsoorten, het metaal, het graniet, de haaienhuiden, ….”
Viviane Tahan

©Deze ontwerpen zijn auteursrechtelijk beschermd
Unieke getekende exemplaren.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK