Tabriz Dassem Arabzadeh

ref: 22680

10000-25000 EUR

300 x 500 cm
9' 10¹/₁₀" x 16' 4⁹/₁₀"
ketting en inslag: katoen
pool: wol
Iran

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

Een getekend tapijt (Arabzadeh) dat vervaardigd werd in ateliers van de stad Tabriz NW Iran, provincie Azerbaïdjan moderne productie 

Tabriz is de hoofdstad van Iraans Azerbaïdjian. Het zou reeds bestaan hebben in de tijd van de Sassanieden en heeft later een vooraanstaande rol gespeeld in de economie en de politiek van het Perzische Rijk. Bij de aanvang van het bewind van de Safavieden ontwikkelde Tabriz zich als een belangrijk centrum voor textiel en tapijten, dank zij een reeks dynamische ateliers, bekwame meester-wevers, en vindingrijke tekenaars.. Tot op heden staat de reputatie van de stad op een  hoog peil. Op het einde van de 19e eeuw vestigden ook Westerse maatschappijen zich in de regio die zich op de route bevond van Trabzond, de dichtstbijzijnde haven  waar de goederen werden verscheept naar Europa en de Verenigde Staten. De stad en omstreken leveren tot op heden een wijde waaier van kwaliteiten en motieven.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK