Luribaft

ref: 23351

1000 - 2500 EUR

98 x 150 cm
3' 2³/₅" x 4' 11¹/₁₀"
ketting en inslag: wol
pool: wol
Zuid-Iran

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

Shiraz is de zuiderse hoofdstad van de Iraanse provincie Fars en is de stad van rozen en dichters, waar Hafez en Sa’adi, de meest geliefde poëten van Perzië werden begraven. De stad heeft een rijk verleden en staat op korte afstand van Persepolis en Pasargades.

De bazaar is één van de belangrijkste tapijtencentra van het land. Op de karavaanroute  van de pelgrims op weg naar Mekka was het ooit de laatste grote halte waar kostbare geschenken werden gekocht. Erg in trek waren de tapijtjes die de bijnaam kregen van “Mecca Shiraz”, maar zonder dat die naam verwees naar duidelijke eigenschappen.

Een nieuwe tendens bestond uit het vergroten van de kleine naïeve om niet te zeggen primitieve tapijten langharige gabbehtapijtjes in grotere en fijnere formaten. Wevers van de stammen uit de streek begonnen naast hun klassieke tapijten ook deze sobere productie op de markt te brengen (Luri, Shekerlu, Bolor, Kashkuli, Amaleh enz).

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK