Yorkand

ref: 24258

2500 - 5000 EUR

131 x 260 cm
4' 3³/₅" x 8' 6²/₅"
ketting en inslag: katoen
pool: wol
Oost-Turkestan

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

Tapijten uit Oost-Turkestan , toen zij voor het eerst op de westerse markt verschenen, kregen de naam ´Samarkand´ toebedeeld, alhoewel de producties Kashgar, Khotan, Yorkand véél meer oostwaarts werden vervaardigd. Tot op heden wordt de stadsnaam Samarkand nog vaak ten onrechte gebruikt om deze groep tapijten te noemen, terwijl het gaat om Oost Turkestan.

Samarkand ligt in Oezbekistan en de drie voornoemde steden liggen in de Chinese provincie Sing-Kiang. Tapijten uit Oost-Turkestan worden echter niet gerekend bij de Chinese tapijten.

 Samarkand, vroeger khanaat van West Turkestan, was sinds het beheer van de Timoerieden één van de meest fascinerende en aantrekkelijke steden van Centraal-Azië.

De stad van Timoerleng werd een belangrijk handelscentrum op de zijderoute, en in de bazaar werd een belangrijke hoeveelheid tapijten te koop aangeboden uit Kashgar, Yorkand en Khotan.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK