Kelim Ardabil

ref: 34364

10000-25000 EUR

309 x 541 cm
10' 1⁵/₈" x 17' 9"
ketting: katoen
inslag: wol
Iran, provincie van Azerbaidjan

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

Kelim uit  provincie Azerbaïdjan, streek van ardabil.

Iraans Azerbaïdjan bevat vier provincies in het meest het Noordwestelijk deel van Iran. De volkstaal is voornamelijk Turks al is het onderwijs in Farsi. Maar er zijn minderheden die ook hun eigen taal gebruiken.

Tabriz, Khoy, Heriz, Ardabil, Mianeh, Zandjan, Maraghe enz.  zijn belangrijke centra voor de tapijtknoopkunst maar ook talrijke dorpen en gehuchten vervaardigen sinds eeuwen fraaie exemplaren. De diversiteit is enorm.



Ardabil is een stad in het Noordwesten van Iran met een rijk verleden waar zich het graf bevindt van Cheikh Safî ad-Dîn (1252–1334) die zijn naam gaf aan de dynastie van de Safavieden die van 1501 tot 1722 heerste over het Perzische rijk. Alvorens de hoofdstad te verhuizen naar Tabriz verbleef de eerste Safavide-vorst Shah Ismaïl I in Ardabil.

 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK