Veramin

ref: 35446

5000 - 10000 EUR

185 x 360 cm
6' 0⁷/₈" x 11' 9³/₄"
ketting en inslag: wol
Centraal Iran

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

Veramin of Varamin is een stadje in het hart van Iran, ten Zuidoosten van Teheran, langs de weg van de karavanen die vroeger de hoofdstad met de oostelijke provincie Khorassan verbond.

Naast geknoopte vloerkleden van fijne kwaliteit, stond Veramin ook bekend als markt voor de tapijtjes, kelims en weefsels van Turkse en Koerdische families die in de omliggende vlakte verbleven. De productie uit de stad zelf is eerder recent en dateert uit de jaren 1920/1930. Studies over Perzische kunst van het einde van de 19e eeuw en vroege 20e eeuw beschrijven in detail de talrijke historische gebouwen, maar over tapijten is er nog geen sprake.

De geknoopte tapijten uit Veramin werden bovendien in kleine hoeveelheden geproduceerd. En dat is misschien de reden waarom op regelmatige tijdstippen het verhaal de ronde deed dat de Veramin-tapijten op het punt stonden van de markt de verdwijnen.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK