777 by Astor Milan Salcedo

ref: 38914 777

300 x 300 cm
9' 10¹/₈" x 9' 10¹/₈"
ketting en inslag: katoen
pool: wol en zijde
Nepal

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

M2R is een label voor hoogstaande, handgeknoopte design tapijten.

Marcel Müller werkte meer dan 15 jaar in het vak en bekleedde verschillende leidinggevende posities binnen internationale ondernemingen. Zo kwam hij wereldwijd in nauw contact met verschillende stijlen, ontwerpen en filosofieën en werd hij, omringd door inspirerende mensen.

In 2022 startte hij zijn eigen grensverleggende collectie. M2R is het resultaat van zijn passie voor dit artisanale vakmanschap dat resoluut omgaat met hoogwaardige materialen met oog voor duurzaamheid.

De VIVA CON AQUA collectie is ontstaan in samenwerking met deze Hamburgse vzw. Met de ontwerpen van deze collectie, willen de zes artiesten hun steun aan het project getuigen. Een deel van de opbrengst van de collectie ondersteunt actief projecten om drinkbaar water in afgelegen dorpen in Nepal en India te verdelen. M2R werkt ook samen met STEP, een Zwitsers fair trade label die menswaardige werkomstandigheden garandeert voor de wevers.

Astor Milan Salcedo

Astor Milan Salcedo, in Spanje geboren kunstenaar van Colombiaanse afkomst, is een bekwame visuele documentairemaker met een journalistieke achtergrond en een passie voor verhalen vertellen. Hij onderzocht aanvankelijk fotografie en documentaire filmmaken als vormen van zijn artistieke uitdrukking, in een hoedanigheid die het simpelweg toeschouwer zijn ver overstijgt. Nu brengt Salcedo zijn manifest "Kunst spreekt tot de ziel om verlichting en heelheid te brengen." naar een hoger niveau. Zijn huidige werk bevat deze manier van kijken naar de wereld om hem heen in kleuren en texturen. Het zijn picturale steken in de tijd, kronieken van het leven, sentimentele ballades.
Hoewel oliën zijn favoriete media zijn, zijn de oppervlakken waarop hij ze toepast divers: ze omvatten alles van traditionele geprimeerde doeken tot foto's en verder tot de veerkracht van papier. Dit bereik wordt verbreed door zijn persoonlijke favorieten, ongeprimeerde doeken en vooral ruw linnen, die zijn visuele documentaires een natuurlijke sensualiteit geven. Technieken omvatten gelaagdheid en het weelderige gebruik van kleur om complexe verhalen van grote visuele diepte te creëren.
Astor Salcedo streeft onvermoeibaar naar een existentieel evenwicht van het fysieke, mentale en spirituele. Zijn kunst is emblematisch voor deze persoonlijke zoektocht en zijn werken vormen het bewijs van de menselijke strijd op die momenten dat dit evenwicht niet synchroon loopt.
Astor's werk articuleert consequent een inherent waakzame interesse in historische en politieke gebeurtenissen en haalt zijn inspiratie uit de natuur, muziek en de mensen en plaatsen die hij op zijn reizen tegenkomt.
Hij brengt deze verzameling culturele, hedendaagse, aangeboren, verkennende, harmonieuze, dissonante en menselijke indrukken rechtstreeks over op zijn oppervlakken. Zijn werk is zowel persoonlijk commentaar als een wereldwijd belangrijk verhaal, dat op zijn beurt de kijker een meeslepende emotionele ervaring biedt - soms rustgevend en soms brutaal in zijn eerlijkheid.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK