vrouyr 2 Navigation

OVER ONS

HISTORIEK

Sinds 1920 gevestigd in Antwerpen op de Komedieplaats 4, werd het "Armeensch Tapijtenmagazijn N.Vrouyr" oorspronkelijk in 1917 opgericht in Den Haag in de Anna Paulownastraat. Uitsluitend gespecialiseerd in antieke of recentere Oosterse tapijten van hoogstaande kwaliteit, zijn de opvolgers van stichter Norayr Vrouyr trouw gebleven aan deze visie. Kennis, ervaring, studie en informatie hebben vier generaties gesterkt in hun passie. De drie gebouwen en drie verdiepingen van de Komedieplaats rechtover de romantische Bourla schouwburg, stralen iets heel bijzonders uit. Zij zijn na een honderdtal jaren vindingrijkheid niet meer weg te denken uit het profiel van de stadskern.

In 2010 nam N.Vrouyr de 'Carpet Cup Award’ voor de beste detailhandel in ontvangst op Domotex, de Internationale vakbeurs in Hannover.

AANBOD

Ruime keuze

Brengt u een bezoek aan het "Tapijtenmagazijn" dan moet u weten dat niet alles bij de hand ligt en dat de stapels en rollen verrassend veel schatten verbergen. Etnografische curiosa, primitieve ambachtelijke realisaties of gewoonweg "het fijnste van het fijnste" komen allen aan de beurt. Van Anatolië tot de Himalaya, en van het Atlasgebergte tot Mongolië….

Regelmatig worden er tentoonstellingen voorgesteld in de gewelfde kelder, waarbij informatie en documentaire benadering een belangrijke rol spelen. De toonzaal op de eerste verdieping brengt kelims en weefsels, terwijl u op de drie ruimtes van de begane grond zowel nomaden- en dorpstapijten als verfijnde producties uit grote ateliers zal kunnen bewonderen.

Voor buitengewoon grote formaten (d.w.z. van 12 m² tot 30 m² en meer) is er eenvoudigweg geen enkele tapijtenzaak in de Benelux die zo'n ruime keuze kan aanbieden.

Een selectie van moderne en design tapijten is eveneens aanwezig. Verschillende artiesten uit binnen- en buitenland werken met N.Vrouyr samen.

Textiel en etnografica (tentbanden, paardendekken, tassen, suzani, borduurwerken, enz.) vindt u bij Vrouyr2, de sfeervolle winkel (één huis verderop) die het assortiment van N.Vrouyr eigenzinnig aanvult.

Exclusieve hedendaagse en klassieke design collecties

 • Tufenkian Artisan Carpets Na meer dan 30 jaar, werd vanaf 2016 de samenwerking versterkt door het tot stand brengen van een shop in shop op ons adres. Een team designers zorgt voor een uiterst gevarieerd en regelmatig vernieuwd aanbod. Alles kan op maat gemaakt worden.
 • Sahar by Haynes Robinson Een betoverende collectie ontworpen door de Amerikaan Haynes Robinson. De tapijten kunnen ook op maat besteld worden.
 • Frank Lloyd Wright De stichting Frank Lloyd Wright heeft enkele ontwerpen van Frank Lloyd Wright uitgegeven. Deze worden vandaag in Nepal geknoopt. We hebben 20 voorbeelden in onze toonzaal: maat 170x240cm. Op maat te bestellen.

Maatwerk

In onze eigen ateliers kunnen we alle ontwerpen laten knopen, ook uw eigen creaties of die van uw binnenhuisinrichter. Alle maten en vormen zijn realiseerbaar!

DIENSTEN

Presentatie

Alle tapijten kunnen vrijblijvend bij u gepresenteerd worden en u we kunnen u adviseren bij het inrichten van uw woning.

Reiniging en Restauratie

Reeds vanaf de stichting beschikte N.Vrouyr over een restauratieatelier. Een kleine groep gekwalificeerde en ervaren ambachtslui werkt hier om uw tapijten in goede staat te houden of te brengen.

Consignatie of aankoop

Mogelijk kopen we uw oude tapijten of nemen ze in consignatie. Contacteer ons hiervoor.

Expertises

Ook voor expertises en taxaties kan u bij ons terecht. We zijn aangesteld door verschillende verzekeringsmaatschappijen en bezorgen de nodige documenten bij nalatenschappen.

Onze bibliotheek

Sinds 7 oktober 2005 is de bibliotheek N.VROUYR, uitsluitend gespecialiseerd in boeken, publicaties en documenten over oosterse en westerse tapijten, toegankelijk voor het publiek.

Voordrachten op aanvraag

Christian en Naïry Vrouyr geven een uiteenzetting over de geschiedenis van het Oosters tapijt, knooptechnieken en verantwoord restaureren. groepen min. 15 personen, max. 30 personen.

SOCIAAL

Kinderarbeid is onaanvaardbaar. Het is de plicht van zowel de handelaar als de consument om alles in het werk te stellen om de producties te bannen die voortkomen uit ateliers zonder enige zin voor ethiek. Het zijn vaak de kinderen die slachtoffer zijn van de “laagste prijs”.
N.Vrouyr geeft resoluut de voorkeur aan werkplaatsen die op sociaal vlak de nodige verplichtingen nagaan.

MUSEA

Onze firma leverde tapijten aan verschillende musea in Antwerpen zoals het Koninklijk museum voor Schone Kunsten, Rubenshuis, Plantin Moretus, Maegdenhuis, Rocockxhuis en in Nederland in het Textielmuseum van Tilburg en het Museum Van Loon (Rijksmuseum) Amsterdam. Maar ook in Iran, in het tapijtmuseum van Teheran.

N.VROUYR IS LID VAN

  • logo cinoa
  • logo brafa
  • logo chambre antiquaires be
  • logo art-expert
  • logo syntra
  • logo bsot
  • Federal Association for hand knotted carpets and textiles.
  • logo TMV