vrouyr 2 Navigation

Reizen

De verscheidenheid die Iran te bieden heeft, is oneindig groot

De zeer brede waaier van goederen die de firma N.Vrouyr te bieden heeft niets met louter toeval te maken. Het is het resultaat van een geduldig en systematisch benaderen van de markt, en de opeenvolging van lange reizen die zich kunnen uitrekken over een tijdspanne van verscheidene weken.
De verscheidenheid die Iran te bieden heeft is oneindig groot en het blijft tenslotte steeds één van de belangrijkste en aantrekkelijkste oorden waar men zich dagenlang kan laten verleiden door de charme van ver afgelegen dorpen en gehuchten en waar nog veel te ontdekken valt.
Tigrane Vrouyr ondernam op het einde van de jaren vijftig de eerste avontuurlijke reizen naar het Midden-Oosten. Sindsdien is de jaarlijkse reis en traditie die ook staat voor de originaliteit en de verscheidenheid van die u bij N.Vrouyr zal ontdekken.

 

De belangrijkste bazaars van Iran, d.w.z. die van Tabriz, Meched, Shiraz en Teheran worden elk jaar doorzocht. Contacten met Londen, Yerevan, New-York, Konya, Zürich of Kathmandu worden op vaste basis onderhouden en het dialoog met de wevers verwekt soms onverwachte wendingen.
Urenlange wandeltochten en soms honderden kilometers die worden afgelegd tijdens éénzelfde reis horen erbij als de koper niets aan het lot wil achterlaten. De ene dag keert hij huiswaarts met lege handen, de andere verschijnt hij met een last van schatten en boeiende vondsten.
Dit verklaart de rijkdom van de stock.

 

Eind mei 2012 bezochten we (nl. Naïry en Christian Vrouyr) Iran met een groep Zwitserse tapijtenverzamelaars en handelaars. Op het programma stond de streek rond de Kaspische Zee, de provincie Mazandaran. Hoogtepunten van deze reis waren de stad Behshahr met prachtige voorhistorische sites en Safavide paleizen. Het kerkhof van Sefidtshah was een niet te missen stop onderweg. We kwamen in contact met de laatste wevers van deze prachtige streek.

stad van Behshahr

Om het hele reisverslag te lezen

klik hier