Imperial Circles by Frank Lloyd Wright

ref: flw Imperial Circles

ketting en inslag: katoen
pool: wol en zijde
Nepal

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

"Maar qua schaal en spel met verrassingselementen is het Imperial Hotel volledig Japans. Wright was blijkbaar zo onder de indruk van de kleinste Japanse dingen dat hij alles in het Imperial Hotel klein maakte... Er waren kleine terrassen en kleine binnenplaatsen, oneindig smalle doorgangen die plotseling uitkwamen in grote ruimtes van twee of drie verdiepingen... En er waren veel verschillende niveaus, zowel binnen de kamers als buiten de gebouwen, inclusief verbindingsbruggen tussen de twee lange, parallelle vleugels van gastenkamers Ten slotte bereikte Wright iets dat bijna ongehoord was in het hotelontwerp: op dit meest gestandaardiseerde van alle gebieden van de cabine-architectuur slaagde hij erin bijna elke kamer anders te maken dan alle andere.' —Peter Blake. Frank Lloyd Wright: Architectuur en ruimte. blz. 69-72.

Frank Lloyd Wright

Artist Image
De stichting Frank Lloyd Wright heeft enkele ontwerpen van Frank Lloyd Wright uitgegeven. Deze worden vandaag in Nepal geknoopt.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK