Bastide Blanche by Gray Eileen

ref: 23500 bastide blanche

1000 - 2500 EUR

180 x 213 cm
5' 10⁷/₈" x 6' 11⁷/₈"
handgetuft
Nepal

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

Sinds 1978 geeft Ecart International meubels, verlichting en erfgoedobjecten uit het begin van de twintigste eeuw opnieuw uit, gered van de vergetelheid door de wens om deze ontwerpers bekend te maken die nu klassiekers zijn geworden: Eileen Gray, Jean-Michel Frank en Adolphe Chanaux, Pierre Chareau, Michel Dufet, Mariano Fortuny...

De productie van al zijn zetels, meubels en verlichting is Frans. De tapijten worden met de hand geknoopt in Nepal.



Het heden beschikbare tapijt is het laatste hand getufte tapijt. Verminderd in prijs door een vlek.

Gray Eileen

Artist Image
Eileen Gray is geboren in Ierland. Daarna ging ze schetsen en de techniek van oosterse lak studeren in Londen en Parijs. Daar stelde ze haar eerste werken reeds in 1913 tentoon. Omringd door de leden van de 'Union des Artistes modernes' Pierre Chareau en René Herbst, werd haar werk opgemerkt door de architecten Walter Gropius, Le Corbusier en Mallet-Stevens.

Ze associeert zich ook met Evelyn Wyld, grote artieste in de weefkunst. Samen realiseren ze prachtige tapijten met motieven die dicht aanleunen bij de Stijl of het Russisch constructivisme.

Vanaf 1924, aangemoedigd door de architect en oprichter van het magazine 'Architecture Vivante' Jean Badovici, begint Eileen Gray aan de studies architectuur die zullen resulteren in de opbouw van villa E-1027 in Roquebrune. Haar werk is vooral gekenmerkt door nauwkeurig afgewerkte luxueuze objecten in een strakke, functionele stijl.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK