Silent Secrets by Walter Van Beirendonck

ref: silent secrets

184 x 270 cm
6' 0¹/₂" x 8' 10¹/₄"
ketting en inslag: katoen
pool: wol
Nepal
2013
VERKOCHT


 

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

Het tapijt dat Walter Van Beirendonck ontworpen heeft voor N.Vrouyr draagt de naam Silent Secrets en refereert naar de titel  van een modeshow die hetzelfde jaar in Parijs doorging.

De oplage werd beperkt tot een uniek exemplaar dat nu bij de collectie van het Textielmuseum van Tilburg hoort.

Het tapijt werd handgeknoopt in Nepal in de ateliers van Tufenkian Artisan Carpets.

Walter Van Beirendonck is geboren in Brecht op 4 Februari 1957. Hij is één van de Antwerpse Zes, een groep modeontwerpers die afstudeerden aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten tussen 1980 en 1982. De creatieve visie van Dirk Van Saene, Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Marina Yee, Dirk Bikkembergs en Walter Van Beirendonck kende weerklank in het buitenland. Het gaf een opmerkelijk impuls aan de Antwerpse modewereld.

De eigenzinnige collecties van Walter Van Beirendonck vinden inspiratie in de natuur, expressieve etnische vormgeving en getuigen van een krachtige en kleurrijke verbeelding.

Daarnaast werkte hij tal van originele projecten uit: in 2004 gaf hij een nieuw kleedje aan de Nissan Micra , voor Toneelgroep Amsterdam maakte hij kostuums voor het stuk “The Massacre at Paris” geregisseerd door Ivo Van Hove (2001), kostuums voor een ballet (hommage aan Merce Cunningham) in de Opéra Garnier, (2012), om maar enkele te noemen.

Walter Van Beirendonck

Artist Image
Walter Van Beirendonck is geboren in Brecht op 4 Februari 1957. Hij is één van de Antwerpse Zes, een groep modeontwerpers die afstudeerden aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten tussen 1980 en 1982.
De creatieve visie van Dirk Van Saene, Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Marina Yee, Dirk Bikkembergs en Walter Van Beirendonck kende weerklank in het buitenland. Het gaf een opmerkelijk impuls aan de Antwerpse modewereld.

De eigenzinnige collecties van Walter Van Beirendonck vinden inspiratie in de natuur, expressieve etnische vormgeving en getuigen van een krachtige en kleurrijke verbeelding.

Daarnaast werkte hij tal van originele projecten uit: in 2004 gaf hij een nieuw kleedje aan de Nissan Micra , voor Toneelgroep Amsterdam maakte hij kostuums voor het stuk “The Massacre at Paris” geregisseerd door Ivo Van Hove (2001), kostuums voor een ballet (hommage aan Merce Cunningham) in de Opéra Garnier (2012), om maar enkele te noemen.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK