Tina Gillen by Tina Gillen

ref: 23503

5000 - 10000 EUR

174 x 250 cm
5' 8¹/₂" x 8' 2³/₈"
ketting en inslag: katoen
pool: wol en zijde
Nepal

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

Oplage beperkt tot acht tapijten. Deze tekening werd ontworpen door Tina Gillen ter gelegenheid van de 85e verjaardag van firma Vrouyr. De tapijten worden verkocht ten bate van RUGMARK een vereniging die strijdt tegen kinderarbeid. Zie ook tapijten van Ysbrant, Ives Maes, Narcisse Tordoir, Philip Aguirre en Carla Arocha.

Zowel de eigenschappen van de fijn gesponnen wol en het onopvallend samenbrengen van betoverende tinten maakt van de Odegard-tapijten iets heel bijzonder. Deze ateliers werden uitgekozen voor het vervaardigen van dit uniek ontwerp. 



Sinds 1987 produceert en importeert Stephanie Odegard collecties van uitzonderlijke tapijten die de markten van de Verenigde Staten hebben veroverd. Het combineren van aloude traditie met de hedendaagse westerse smaak, gebruik makende van de beste kwaliteiten, maken haar werk uniek.



Stephanie Odegard is ook erg sociaal geëngageerd. Ze is een directeur van Rugmark, een stichting ten bate van de tapijten knopers, waarin Odegard het grootste aandeel heeft in de VS. De stichting let erop dat er geen kinderarbeid te pas komt bij het knopen van de tapijten. De opbrengsten gaan dan ook naar het onderwijs en welzijn voor kinderen. Alle Odegard tapijten dragen ook het Rugmark label. 



© Dit ontwerp is auteursrechtelijk beschermd

 

Tina Gillen

Haar werk staat tussen figuratie en abstractie. Ze had solotentoonstellingen in Bozar, Brussel (2015); Mudam Luxemburg (2012) en M-Museum, Leuven (2010). Gillen doceert schilderen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, ze woont en werkt in Brussel.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK