Monolith by Gray Eileen

ref: gray monolith

200 x 300 cm
6' 6³/₄" x 9' 10¹/₈"
ketting en inslag: katoen
pool: wol
Nepal
eveneens beschikbaar in 375x250cm

Alle kleuren van de foto’s kunnen afwijken van de realiteit. Alle prijzen en afmetingen vermeld op de website, zijn louter indicatief en niet bindend. Mogelijks zijn sommige tapijten die nog online staan, niet meer beschikbaar in de showroom.

ClassiCon is ontstaan uit de traditionele Vereinigte Werkstätten in München. Licenties voor ontwerpen van beroemde ontwerpers van het klassieke modernisme, waaronder Eileen Gray, Eckart Muthesius en Otto Blümel, vormden de grondslag van de collectie van vandaag. Alle ClassiCon tapijten worden in nauwe samenwerking met het label STEP vervaardigd in ambachtelijke dorpen in de Sarlahi regio van Nepal. Het label STEP is een non-profit organisatie die zorgt voor eerlijke werk- en leefomstandigheden voor mensen in productieruimtes en alleen milieuvriendelijke tapijtproductieprocessen toestaat.

 

Gray Eileen

Artist Image
Eileen Gray is geboren in Ierland. Daarna ging ze schetsen en de techniek van oosterse lak studeren in Londen en Parijs. Daar stelde ze haar eerste werken reeds in 1913 tentoon. Omringd door de leden van de 'Union des Artistes modernes' Pierre Chareau en René Herbst, werd haar werk opgemerkt door de architecten Walter Gropius, Le Corbusier en Mallet-Stevens.

Ze associeert zich ook met Evelyn Wyld, grote artieste in de weefkunst. Samen realiseren ze prachtige tapijten met motieven die dicht aanleunen bij de Stijl of het Russisch constructivisme.

Vanaf 1924, aangemoedigd door de architect en oprichter van het magazine 'Architecture Vivante' Jean Badovici, begint Eileen Gray aan de studies architectuur die zullen resulteren in de opbouw van villa E-1027 in Roquebrune. Haar werk is vooral gekenmerkt door nauwkeurig afgewerkte luxueuze objecten in een strakke, functionele stijl.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK